anadolu’da Yetişen Velîlerden. 1860-70 Seneleri Arasında Dağıstan’da Doğdu. Dokuz Yaşlarında İken Şeyh Şâmil’in Ruslar Tarafından Esir Edilmesinden Sonra Âilesi İle Birlikte Anadolu'ya Gelerek Bursa Civârında Elmaköy’e (şimdiki İsmi Güneyköy) Yerleşti. Bursa’ya Yerleştikten Bir Süre Sonra Babası Muhammed Ali Efendi Vefât Etti. Küçük Abdullah’ı Birlikte Hicret Ettikleri Nakşibendiye Yolunun Büyüklerinden Şeyh Şerâfeddîn Efendi Himâyesi Altına Aldı.
şeyh Abdullah Efendi Hocası Şerâfeddîn Efendinin Sohbetlerinde Olgunlaşıp Yetişti. Hocasının Emri Üzerine Beş Sene Kadar Halvete Girdi. Günde Yedi Zeytin İle Karnını Doyurarak Ve Yaz-kış Günde 6 Defa Soğuk Su İle Gusül Abdesti Alarak Riyâzet Ve Mücâhedesini Tamamladı. Hocası İle Birlikte Balkan Harbine Ve Çanakkale Savaşlarına Katıldı. Hocası Şerâfeddîn Efendinin Vefâtından Bir Sene Sonra Vasiyeti Üzerine Şam’a Hicret Etti.
şeyh Abdullah Efendi Vefâtına Kadar Şam’da İnsanlara Doğru Yolu Anlatmaya Ve İlim Tâliblerine İlim Öğretmeye Çalıştı. Çok Cömert Ve Cesâretli İdi. Kendi İşini Kendi Görür, Ev Halkına Yardım Ederdi. Kerâmet Göstermekten Çok Sakınırdı. Sohbeti Çok Uzun Sürse Bile Dâimâ İslâmiyetten Bahseder Bir Söylediği Sözü Bir Daha Tekrar Etmezdi. Sohbetlerini Dinleyenler Hiç Sıkılmazdı.
şeyh Abdullah Efendi 1973 (h.1393) Senesi Ramazan Ayında Vefât Etti. Muhyiddîn-i Arabî Camiinde Talebesi Ve Halîfesi Şeyh Nâzım Efendi Tarafından Kılınan Cenâze Namazından Sonra Kasyun Dağı Eteklerine Defnedildi. Kabri Sevenleri Tarafından Ziyâret Edilmektedir.